Samsung Galaxy Music е предназначен за фенове на музиката

    В списъка с устройства на Samsung, които ще получат ъпдейт до Android 4.1 Jelly Bean, се появи и ново устройство – Galaxy Music. При появята на името на устройството, то все още беше напълно непознато, но в интернет пространството постепенно се появиха множество слухове и детайли за него.

    Става въпрос за бюджетно устройство, фокусирано върху музиката. Споменава се 850MHz процесор, 512MB RAM, 3“ QVGA (резолюция 320х480 пиксела) екран, 3MP камера на гърба, 4GB вградена памет, слот за microSD карти. Това, което впечатлява в устройството, е наличието на два външни стерео говорителя. Първоначално устройството ще излезе на пазара с операционна система Android 4.0 Ice Cream Sandwich, като по-късно ще получи ъпдейт до Android 4.1 Jelly Bean.

    Телефонът ще има специален бутон, който ще стартира музикалния плейър. Има още FM Radio с вградена FM антена, Samsung SoundAlive технологията със SRS. Твърди се, че Music Hub услугата на Samsung ще бъде интегрирана в устройството.

    Ще има и двусимов вариант на телефона, който ще се предлага под името Galaxy Music DUOS. Той ще има същите характеристики като Galaxy Music, и само поддръжката на две SIM карти ще отличава двете устройства. Очакваме от Samsung да представят двусимката на 11 октомври във Франкфурт.