Samsung Galaxy S IV с безконтактна навигация, базирана на жестове?

    Sony представиха Xperia Sola преди почти година и въпреки, че принадлежеше по-скоро към средния клас смартфони на компанията, Sola притежаваше и една уникална технология – “floating touch“. Благодарение на нея, смартфонът позволяваше на потребителите да браузват в интернет или да навигират из телефона, без физически да го докосват. От Sony наричаха това “magic“, но може да се окаже, че и Samsung са били не по-малко въодушевени въодушевени.

    Според информация от корейския Digital Daily, Samsung може да добавят много подобна функционалност в техния Galaxy S IV.

    Новият maXTouch S чип на Atmel, който използват, позволява безконтактна навигация, базирана на жестове. Твърди се, че използваната технология използва значително по-малко енергия в сравнение с други технологии с подобна фунционалност. Възможно е дори “разпознаване” на нежелани докосвания.

    Според последната информация в мрежата, Galaxy S IV ще има 4.99 инчов екран, 8 ядрен Exynos 5 Octa процесор, 13MPx камера, 2GB RAM, LTE, NFC, безжично зареждане и много-много други.

    Ако се пропуснали последната клюка по темата – Samsung смятат да представят Galaxy S IV на 15 март в Европа, а малко по-късно и на други пазари в света.