Samsung отчитат значителен ръст в приходите за Q3

    Добра новина за Samsung. Както се и предполагаше, те направиха повече пари през третото тримесечие на годината, спрямо същия период на 2014 година.

    През 2015-та, са реализирали 6.46 милиарда долара печалба за Q3, което е далеч над 3.8-те милиарда долара за същото тримесечие на 2014 година. Е, все още е по-слабо от 9.6-те милиарда долара за 2013 година, но важното е, че има ръст. Заслуга за голяма част от доброто им представяне, се дължи на продажбата им на чипсети и OLED дисплеи.

    Компанията планира да изкупи обратно част от акциите си през 2016 година (за около 10 милиарда долара).

    Що се отнася специално до мобилното им подразделение, Samsung отчитат оперативна печалба от 2.1 милиарда долара, при общо приходи от 22.8 милиарда долара, което също е значителен скок в оперативната печалба, спрямо същия период от миналата година (1.53 милиада долара). Компанията отбелязва, че растежът се дължи до голяма степен на значителното увеличение в продажбите на Galaxy Note 5 и Galaxy S6 edge+.

    Samsung не отричат и благоприятеното влияние на валутните курсове за тримесечието. Не очакват и да се повтори през следващото тримесечие, което означава лек спад през Q4 на 2015 година.

    samsung