Samsung иска съда да забрани продажбите на iPhone 4S

    Преди малко ви показахме teaser-ът, който Samsung пусна, за да привлече отново вниманието от Apple/iPhone 4S към себе си и Nexus Prime. Но това не е всичко, което компанията прави. Samsung започва да се бори с Apple доста сериозно. Компанията е обявила, че е подала заявления в съда, като цели да спре продажбите на iPhone 4S във Франция и Италия. Samsung твърди, че Apple е използвал технология, свързана с WCDMA в iPhone 4S, като Samsung притежава патенти за тази технология, а Apple няма право да я използва. Ето част от изказването на Samsung:

    Технологията, при която има нарушения, е съществена за надеждното функциониране на телеком мрежите и устройствата и Samsung вярва, че нарушението на Apple е прекалено тежко и, че продажбите на iPhone 4S трябва да бъдат забранени.

    Apple продължава да нарушава нашите права във връзка с интелектуалната собственост и да се възползва безплатно от нашата технология. Вярваме, че е необходимо да предприемем правни действия, за да защитим нашите иновации.

    Samsung е подал заявления в съда в Милано и Париж днес за забрана на продажбите на най-новия смартфон на Apple в съответните държави.

    Съдебните спорове между Apple и Samsung започнаха в началото на годината, когато Apple обвини Samsung, че дизайнът на Galaxy устройствата копира дизайна на устройствата на Apple. В отговор Samsung заведе дело срещу Apple за нарушаване на патенти, свързани с безжични технологии. В един момент и двете компании поискаха от съда да им разреши да видят устройствата, по които работи другата компания, като и двете компании твърдяха, че се опасяват, че другата компания изчаква да види устройството на първата, за да го копира.

    В един момент съдът в Германия обяви твърденията на Apple за валидни и забрани продажбите на Galaxy Tab 10.1. Дело заведено от Apple срещу Samsung пречи на компанията да пусне на пазара своя Galaxy Tab 10.1 таблет в Австралия. Samsung предложи на Apple споразумение, което би им дало възможност да пуснат своя таблет на пазара, но Apple отказа. Това със сигурност е подразнило хората от Samsung и вероятно е част от причината за заведените днес искове.

    В края на миналия месец Samsung обяви, че ще поиска забрана за продажба на iPhone 5 в Корея.