[слух] Snapdragon 820 е ексклузивен за Samsung до края на април 2016 година

    Qualcomm залагат много на Snapdragon 820. Той би трябвало да “измие срама” от Snapdragon 810, който отнесе славата на “най-горещия” чипсет за 2015 година.

    Всъщност “вината” на Snapdragon 810 няма нужда да бъде доказвана. Веднъж нарочен, той много трудно може да се приеме от ОЕМ производителите. Ще Ви припомним, че Samsung първи посочиха Snapdragon 810 като “работещ на висока температура” и не го използваха в Galaxy S6 серията си от смартфони.

    Сега, Samsung ще използват Snapdragon 820 в новия си Galaxy S7 флагмен и по една странна ирония на съдбата, има слухове, че Snapdragon 820 ще бъде ексклузивен за тях, до края на месец април 2016 година. Иначе казано, “виновникът” или поне първият посочил миналогодишния топ чипсет за преграващ, сега държи новия Snapdragon 820 още по-изкъсо (до края на Април, 2016).

    Snapdragon 820 показа забележителни предварителни резултати в бенчмарк тестовете, като може да се каже, че заслугата до голяма степен е на Samsung. Но пък отдаването на чипсет само на един ОЕМ производител за период от 4 месеца, може да се окаже самоубийствено решение за компанията. Останалите производители просто ще търсят други алтернативи

    Очаква се, Samsung да представят Galaxy S7 около MWC 2016, но все още не е ясно дали ще бъде представен през март или април. Очаква се също – да бъде успешен. Qualcomm вероятно са щастливи от голям клиент като Samsung, но потенциалната загуба на много по-малки клиенти, може да окаже пагубна за тях.