Sony със скромно присъствие на MWC 2015

    Остават по-малко от три седмици до Световния Мобилен Конгрес в Барселона и Sony все още не са разпратили официално покани за събитието. Според информация от Xperia Blog, Sony ще имат далеч по-скромно присъствие на изложението, което пък е знак, че може и да не видим Xperia Z4.

    В продължение на няколко години, Sony страстно обявяваха флагшип моделите си от Xperia Z серията. Компанията представяше не един, а цели два модела годишно, което на нас специално никога не ни се е нравило. Все пак, някак не е приятно, да се плати солидна сума за топ модела на компанията през март или април и само 6 месеца по-късно, моделът вече да е остарял, защото просто има нов флагман от компанията.

    Оказа се, че този модел не работи и за Sonyслаби продажби и огромни загуби. Вече писахме, че Sony ще променят стратегията си и ще се завърнат към по-дълъг цикъл при представяне на флагшип моделите си от Xperia Z линията. Това може да се счита като потвърждения на информацията от Xperia Blog, че няма да видим наследник на Xperia Z3 на MWC 2015. Нещо повече, колегите твърдят, че няма да има пресконференция и лайв-строймийнг. Sony ще имат малко поздравително събитие за пред пресата на 2 март (първият ден от изложението), което както се досещате е далеч от лъскавите събития по представянето на флагман през миналите години.

    Въпреки, че има още няколко седмици до Мобилния Конгрес, не е изключено Sony да изпратят покани и все пак да има по-лъскаво събитие и нови устройства. Шансовете са малки, особено като се има предвид, че другите големи компании (HTC, Samsung, Huawei) вече разпратиха покани за събитията си. Още повече, че към момента няма и лийкове за Xperia Z4, а всички знаем колко трудно е да се опази в тайна нов флагман.

    Бихте ли се радвали да видите нов Xperia Z флагшип в Барселона? Споделете в коментарите.

    Xperia Blog
    чрез AndroidAuthority