Тарифни планове на Теленор в България: Стандарт, Резерв Старт и Резерв

Ребранидирането на официалния сайт на Глобул към Теленор приключи. Можете да посетите www.telenor.bg или фенстраницата на мобилния оператор във Facebook. Диазайнът е обновен, Теленор-ското синьо вече е на мястото си и операторът очаква потребителите си.

Въпреки, че интересът към новите iPhone 6 и iPhone 6 Plus едва ли се отнася за всички потребители, Теленор побързаха да съобщят в Twitter, че ще продават официално новите ябълки и до няколко дни ще имат публикувана на сайта си подробна информация за цените им.

Естествено, вероятно се питате, какво ще предложи Теленор в България. Ще опитаме да обобщим. Накратко, ще има три типа планове Стандарт, Резерв Старт и Резерв.

СТАНДАРТ

Абонаментния план Стандарт, както личи и от името му е най-базовият такъв и включва безплатни минути към всички национални мрежи. Различните тарифи са 8.99лв за 100 безплатни мин., 13.99лв за 200 минути и 19.99лв за 400 минути.

Другите два плана (Резерв Старт и Резерв) са с нова концепция за пазара ни. Простичко казано, в месечната такса имате включени безплатни екстри, но и допълнителен “резерв”, който можете да използвате през целия период на договора. Всъщност, можете да гледате на тази новост, като на плановете с прехвърляне на неизговорените минути от преди няколко години, с тази разлика, че тук няма прехвърляне на неизговорени минути, а просто имате “резервни” такива, на които можете да разчитате в по-натоватените месеци на годината. Идеята е добра и със сигурност ще се хареса на потребителите, които имат повече разговори само месец или два годишно.

РЕЗЕРВ СТАРТ

За разлика от Стандарт, тук в таксата са включени минути в мрежата на Теленор, национални минути (към всички оператори и стационарни телефони), минути за международни разговори и роуминг в Европейския съюз, СМС-и и Резерв с минути, който да използвате през срока на договора. На картинката по-долу, можете да видите какво включват различните месечни такси и резервът към тях.

*Забележка: Резервът се отнася за сключен двугодишен договор. За да видите размера на резерва за едногодишен договор – трябва да тапнете на бутона “ИЗБЕРЕТЕ” под съответния план и от падащото меню да изберете срок на договор 12 месеца.

РЕЗЕРВ

Това е планът с най-много екстри. Той е логичен ъпгрейд от РЕЗЕРВ СТАРТ и освен стартовите екстри, предлага мобилен интернет за месеца и резерв от такъв за срока на договора. Вижте картинката по-долу за различните месечни такси.

*Забележка: Резервът се отнася за сключен двугодишен договор. За да видите размера на резерва за едногодишен договор – трябва да тапнете на бутона “ИЗБЕРЕТЕ” под съответния план и от падащото меню да изберете срок на договор 12 месеца.

Освен тарифните планове с месечна такса (postpaid), Теленор ще предлагат prepaid карти (старите предплатени B-Connect) и допълнителни пакети с минути към всички Теленор абонати, националните мрежи и СМС-и. Повече информация за предплатените карти можете да видите тук, а за допълнителните пакети – тук.