Acer планират 8 инчов за $205 и 10 инчов за $239 таблети с четириядрени процесори

    Acer представиха на CES 2013 супер евтиния 7 инчов таблет Iconia B1 с Android Jelly Bean, но изглежда нямат намерение да спрат дотук. Вместо това, смятат да пуснат на пазара още два бюджетни таблета – 8 инчов и 10 инчов.

    Също както и Iconia B1, новите таблети ще работят с чипсети от MediaTek. Наскоро от MediaTek създадоха първите си четириядрени процесори MT6589, които вече се използват при производството на по-евтините китайски смартфони. Именно тях ще използват и Acer в новите си таблети.

    Президентът на Acer, Линксиан Ланг, вярва, че на пазара се отваря огромна възможност в сферата на евтините таблети. Посочва, че глобалното разпространение на таблети през тази година, ще надмине 200 милиона. Като от тази бройка се извадят продажбите на таблети на Samsung и Apple, ще останат 120 милиона таблета за останалите производители. Заключава също, че въпросните 120 милиона таблета, ще бъдат почти изцяло от нисък клас, където съотношение цена-качество е от ключово значение.

    8 инчовият таблет ще струва около 205 долара, но е много вероятно да бъде пуснат на 199 долара. 10 инчовият ще струва около 239 долара, като е много възможно да бъде “закръглена” на 249 долара.

    Към момента няма повече информация за устройствата. Не се знае и точно кога ще бъдат представени, но се предполага, че това ще стане на MWC в Барселона.