Amazfit GTR. Страхотно предложение за ежедневието и фитнеса

Huami са производители на умни гривни и умни часовници, под бранда на Xiaomi. След редица успешни модели, компанията представи на пазара Amazfit GTR умния часовник, който успява да направи “носимите джаджи” привлекателни за употреба и в ежедневието, и във фитнеса.

Вижте видеото по-горе, а долу са акцентите в Amazfit GTR, личното мнение, линк към продукта в Banggood и купонът за отстъпка (важи до 30.11.2019).

Основни акценти в Amazfit GTR:

 • свързва се с Android 5.0 (и по-нови) или iOS 10 (и по-нови)
 • 47.2 x 47.2 x 10.75 mm
 • корпус от алуминий (36 грама) или от неръждаема стомана (48 грама)
 • 1.39 инчов AMOLED дисплей, резолюция 454 х 454 пиксела, 326ppi пикселна гъстота, Gorilla Glass 3 защитно покритие
 • 410 mAh батерия (Li-Polymer)
 • магнитна зарядна станция (зарежда се около 2 часа)
 • GPS / GLONASS
 • Bluetooth 5.0 LE
 • хибридна каишка, 22 мм (долната част е мек силикон, горната част – кожа)
 • оптичен сензор за измерване на сърдечния ритъм
 • 6-осен акселерометър
 • барометър
 • сензор за измерване на околната светлина

Лично мнение:

Николай Великов

Харесвам умните часовници. Смятам ги за изключително полезни допълнения към ежедневието ни. От една страна заради бързата проверка на часа и известията от смартфона, а от друга – заради мониторинга на съня, сърдечния ритъм, изминатите крачки. Изключително досадно обаче е “обгрижването” на още една джаджа… Използвам два смартфона и ги зареждам ежедневно. Трето устройство, което да зареждам, ми идва в повече…

Amazfit GTR обаче, също както Amazfit BIP, e шампион на тема батерия. При моите тестове и с 67% от батерията, той издържа цели 19 дни. Простичка сметка показва, че GTR ще издържи месец с едно зареждане. Използвах го с постоянно включен мониторинг на сърдечния ритъм, на съня, крачкомер и огромен брой преглед на известия (или преглен да часа) със светване на дисплея дневно… Единственото, което не използвах активно през тези 19 дни е GPS-а. Всъщност, използвах GPS само веднъж, за тест и за около 20-30 минути. Заиграх се обаче със смяната на циферблатите, което също е сериозен консуматор на енергия. Но – да не издребняваме…

Amazfit GTR се представи страхотно на тема батерия. Това е прекрасно. Това не е всичко обаче… Хареса ми и начинът по който работи – всичко става автоматично. Настроих GTR, да измерва сърдечния ритъм на всеки 30 минути, а часовникът като усети някаква фитнес активност – автоматично започва да измерва сърдечния ритъм по-често, за да предостави по-прецизни резултати. Харесва ми и изключително прецизния мониторин на съня – честно казано, не съм попадал на толкова точно измерване. Прекрасно е.

Amazfit GTR работи с RTOS и това е голямото му предимство и големият му недостатък. Предимство е, защото въпросната операционна система е предназначена за IoT джаджи, работи с ограничен хардуер и на практика осигурява огромния живот на батерията. Недостатък е, защото заради нея, не могат да се инсталират приложения на GTR. Получавате това, което пише на официалния сайт и единствената потребителска намеса са допълнителните циферблати (да, има много допълнителни циферблати).

Amazfit GTR е супер. Аз съм доволен. Харесва ми спортно-елегантния стил, харесва ми дисплея, изключително доволен съм от прецизността на мониторинга на сърдечния ритъм и съня, и обожавам дългия живот на батерията.

Важно:

Линк към Amazfit GTR 47mm в Banggood.
Купон за отстъпка: BGGR256
– купонът важи за 1 месец, от 31.10.2019 година до 30.11.2019 година.
– в този период от време, купонът осигурява 21.99 долара отстъпка (от 159.99 долара, цената спада на 138 долара).