Магазинът за приложения на Amazon ще предлага игрите на Gameloft

    Не е тайна, че Gameloft не желае да продава своите 3D игри чрез Google Market. Изглежда, че компанията е решила да си партнира с новия магазин за приложения на Amazon. Ето какво каза изпълнителният директор на Gameloft:

    “Екосистемата на Amazon се контролира и няма твърде много пиратски версии на нашите игри или игри със зловреден код. За потребителите ще бъде по-безопасно да дойдат и да вземат нашите приложения от тук.”

    Малко е странно да се отдава толкова голямо значение на липсата на пиратски версии на игрите в магазин, който беше пуснат съвсем наскоро. Би трябвало да се изчака известно време, през което да се провери надеждността на магазина. Магазинът на Amazon изглежда страхотно, но е странно да се твърди, че е по-безопасен за потребителите без да е имал време да се докаже.

    Възможно е Amazon да е използвал някакви финансови аргументи при сключването на сделката с Gameloft. Преди време Amazon сключи сделка с Rovio да предлага ексклузивно Rio версията на популярната игра Angry Birds. Изглежда, че Amazon полага сериозни усилия бързо да се превърне в сериозен магазин за приложения.

    Източник: www.androidguys.com