Анди Рубин разкрива дизайна на нов Project GEM смартфон

Основателят на Essential, Анди Рубин, изненада технологичния свят и сякаш от нищото, туитна снимки и детайли за смартфон с “коренно различен форм фактор”. Определено интругуващ форм фактор…

Към момента, въпросният смартфон се нарича Project GEM и е в етап на тестове от екипа на Essential. Компанията казва, че това устройство “ще прекрои изцяло представите за мобилно устройство” (художествен превод) и че скоро, ще предостави още информация по темата.

От публикуваните снимки е видно, че смартфонът е с форма и размер, като на дистанционно за телевизор. Има отвор за селфи камерата в горния ляв ъгъл на дисплея, сериозна камера на гърба, а бутоните за увеличаване на звука и power бутонът са на дясната рамка.

Определено най-атрактивната част е супер-странният дисплей на Project GEM – силно издължен и тесен. Разбира се, този форм фактор се нуждае и от подходящ интерфейс. Съдейки по снимката, новият смартфон на Essential, има интерфейс с плочки като при Windows Phone устройствата от преди няколко години, но с по-заоблени ъгли. Изглежда добре, но е интересно как ще изглеждат приложенията…

И още нещо… Изглежда, че Essential вече са се подготвили и с калъфи за Project GEM – един от тях, прозрачен, се вижда в горния ляв ъгъл на снимката.