Проблем с месец Декември в приложението People/Phone при новия Android 4.2

    След като преди няколко дни започнаха продажбите на Nexus 4, Nexus 7 и Nexus 10 с Android 4.2 (доста успешни между другото), вече се появи и първият по-забележим бъг в новата версия на операционната система на Google.

    Става въпрос за липсата на месец декември в адресната книга (приложението People). Когато решите да добавите календарен запис за въпросния месец (например рожден ден на даден контакт), за съжаление няма да успеете. Месец декември просто не е сред възможните опции.

    Не е ясно как от Google са направили такъв съществен пропуск, но за щастие този проблем е ограничен единствено до приложението People. Всички потребители, които разчитат всекидневно на Google Calendar за своите ангажименти и календарни записи, няма от какво да се тревожат.

    Android 4.2 направи своя дебют, но реално се използва само при Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10, както и вече от бившият флагшип на Google – Galaxy Nexus. Това са точно 4 устройства, което допълнително ограничава разпространението на въпросния бъг. Със сигурност от Google ще оправят проблема с ъпдейт до Android 4.2.1 много преди останалите смартфони на пазара да бъдат ъпдейтнати до последната версия на Android. Все пак, Google трябва да побързат да се справят с проблема, защото месец декември е едва след 11 дни.