Android и iOS имат повече приходи от игри от Nintendo и Sony

    Според наскоро направено проучване от Flurry Analytics, компания за мобилни анализи, над 800 милиона долара са генерирани от Apple iOS и Android OS през 2010 г. от мобилни игри. За момента това са двете мобилни платформи, които имат най-силно присъствие в мобилните игри. Потребителите, които играят на своите мобилни устройства, са се увеличи от 5% през 2009г. до 40% през 2010 г. Google се постара да предложи на потребителите на Android устройства значително по-добро игрово изживяване. Това, както и излизането на iPad, са причините за драстичното увеличение на делът на потребителите, които играят игри от своите мобилни устройства. Миналата година за първи път приходите от мобилни игри са били по-големи от приходите от компютърни игри (700 милиона долара).

    Sony и Nintendo се притесняват, че клиентите започват да предпочитат да играят игри от своите мобилни устройства. Nintendo пусна Nintendo 3DS преди няколко седмици. Устройството има 3D екран, който не се нуждае от специални очила. Но за момента няма много впечатляващи игри за това устройство. Sony представи NGP (или PSP2) по-рано тази година. Устройството е с 5” OLED тъч екран, има четири ядрен ARM Cortex A9 процесор, две камери – на предната и задната страна на устройството. За момента не са известни нито цената, нито кога ще видим устройството на пазара.

    Изглежда малко невероятно Sony и Nintendo да успеят да накарат голяма част от потребителите да предпочетат техните устройства пред своите мобилни телефони, които също им предлагат невероятно игрово изживяване.

    Източник: www.intomobile.com