Два нови Android Mini смартфона от Sony Ericsson – Xperia Mini и Mini Pro

    Sony Ericsson Xperia Mini и Xperia Mini Pro са заместители на миналогодишните Xperia X10 Mini и Mini Pro смартфони. Тези нови Mini устройства са малко по-големи и по-тежки от своите предшественици. Екранът на новите модели (3”) е доста по-голям от този на миналогодишните устройства (2.55”). Резолюцията също е по-висока – 320х480 пиксела при моделите за 2011 година и 240х320 пиксела на моделите от 2010 г.

    Основната разлика между Xperia Mini и Xperia Mini Pro е, че Pro моделът има слайдваща QWERTY клавиатура. Освен това, Pro моделът има камера, насочена напред, предназначена за провеждане на видео разговори.

    И двата телефона имат 1GHz Snapdragon процесор, 512MB RAM, HSPA възможности, WiFi, Bluetooth, USB и 1200mAh батерия, която на теория трябва да осигури между 4 и 5 часа в режим на разговор и 14 дни в режим на изчакване при използване на 3G.

    Операционната система е най-новата версия на Android – Android 2.3. Потребителите имат на разположение GPS-базирана навигация (Google Maps Navigation или Wisepilot), медиа, възможност за уеб сърфиране, интеграция с Facebook. Потребителите имат възможност да избират измежду множество приложения, които могат да намерят в Android Market.

    Новите Mini смартфони поддържат DLNA, което позволява споделяне на медия съдържание в домашната мрежа и системите за забавление. Телефоните имат FM радио и microSD слот.

    На гърба и двата Mini телефона имат 5MP камера с LED светкавица. Камерата може да записва 720p видео, има възможност за фокусиране с докосване на екрана и други подобрения. Качеството на заснетото видео е доста високо.

    Източник: www.mobilegazette.com