AnTuTu банва Realme GT за 3 месеца

Бенчмарк инструментите за смартфони са популярни сред производителите и потребителите на смартфони. Често обаче, производителите на смартфони са обвинявани в изкуствено завишаване на резултатите, което на практика заблуждава потребителите. В такива случаи, същите биват наказвани.

Подобна е случката с AnTuTu и Realme. AnTuTu са публикували обяснение с доказателства в Weibo. Преди анонса на Realme GT, вицепрезидентът на Realme е публикувал скрийншот с общ резултат от 770 221 точки в AnTuTu. Резултатът е изключително висок за типичен Snapdragon 888 смартфон.

Екипът на AnTuTu е закупил Realme GT от търгoвски център (Китай) и го е разгледал отблизо. Става въпрос за версия с 12GB RAM и 256GB памет. Резултатът наистина е бил впечатляващ – 750 000 точки в AnTuTu. Открили са обаче два проблема…

Виж още:  Realme подготвят смартфон с Dimensity 1100 чипсет

Първият е бил в многоядрения тест. Установили са, Realme GT задържа във фонов режим нишки, които би трябвало да са активни в режим на работа само на малките ядра на процесора.

Вторият проблем е открит в UX теста (декомпресия на JPG). Екипът е забелязъл, че GT прескача по-голямата част от обработката и полученото изображение е пикселизирано.

В резултат на тези два проблема, AnTuTu са решили да забранят резултатите на Realme GT за три месеца. В случай, че Realme променят софтуера на смартфона, така че да се държи според очакванията, то тогава устройството ще бъде възстановено след приключване на забраната. В противен случай – забраната ще остане за постоянно.

Виж още:  Realme подготвят смартфон с Dimensity 1100 чипсет

Към момента на писането на статията, говворител на Realme е коментирал, че компанията вярва, че не е нарушила никакви правила и че ще работи с AnTuTu за разрешаване на проблема.