Ъпдейт за Mate 20 Pro добавя AI Zoom/Color и октомврийския пач за сигурност

Huawei Mate 20 Pro е на пазара от около седмица, като една от новостите при видеозаписа е така наречената AI Color функция. Режимът е доста ефектен, като обектът е “цветен”, а фонът около него е черно-бял. Показана е в доста ревюта в мрежата (очевидно снимани при тестови бройки от Huawei по време на изложението).

Изглежда, че по време на официалното представяне, Huawei не са били напълно готови със софтуера на Mate 20 Pro. Смартфоните там имаха тази AI Color функция, докато тези на пазара – очевидно излизат без нея. В нас в момента е Huawei Mate 20 Pro с версия на софтуера EMUI 9.0.0.108. AI Color режимът на снимане на видео просто го няма.

Разликата е във фърмуера.  Поразровихме се в мрежата, за да разберем къде точно е проблема. Открихме две неща…

Първо, намерихме пост в туитър, в който потребители се оплакват от липсата на AI Color режима в Mate 20 Pro. Там, Huawei коментират, че ще има ъпдейт в началото на месец ноември, който ще включва тази функция.

Малко по-късно, открихме статия при пичовете от AndroidAuthority, че техните Huawei Mate 20 Pro, току що са получили ъпдейт до EMUI 9.0.0.126, който добавя AI Zoom/Color режими на снимане на видео и е с пач за сигурност за месец октомври. Ъпдейтът е с размер от 491MB.

Иначе казано, ако вече притежавате Mate 20 Pro и AI Color режимът “Ви се губи”, не се притеснявайте – очевидно ще пристигне всеки момент.