Apple продава 7% от мобилните телефони и получава 57% от приходите в индустрията

    Asymco е публикувал графики, показващи развитието на различни компании в мобилната индустрия през първото тримесечие на 2011 г. В графиките е направено сравнение между продадените устройства и печалбата от тях.

    На първата графика са показани осемте най-големи телефонни марки. Apple е със 7% дял. Apple, HTC и RIM произвеждат само смартфони. Тези три марки общо произвеждат 16% от устройствата на пзара. Останалите компании са Nokia, Samsung, LG, Motorola, Sony Ericsson.

    В графиката, показваща приходите на осемте най-големи телефонни марки, нещата са доста променени. Тук Apple заема 57%. Apple, HTC и RIM, които произвеждат само смартфони, заемат общо 75% в тази категория. Само Samsung и Nokia представят останалите компании тук, защото LG, Motorola и Sony Ericsson не са генерирали приходи през първото тримесечие на годината.

    Приходите на Apple са се увеличили – през първото тримесечие на тази година приходите на Apple са 57% от приходите в индустрията, а през четвъртото тримесечие на миналата година те са били 50%.

    Какво означават тези графики? В производството на обикновени мобилни телефони печалбите намаляват. Компаниите, които произвеждат смартфони, се конкурират с Apple за място на пазара.

    Източник: isource.com