Apple може да смени досегашния производител на процесори Samsung с TSMC

    iPad, iPod Touch, iPhone и Apple TV използват A4 процесор. Този процесор е създаден от Samsung, след това е променен от Apple и се произвежда от Samsung за Apple. Samsung е вторият най-голям производител на мобилни телефони. Компанията произвежда и таблети. Това е причина за Apple да се опита да прекъсне връзките с Южнокорейската компания. Според слухове, Apple ще работи с TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) в изграждането на A5 процесорът. Той ще бъде базиран на 40 нанометрова технология. Ако се чудите как Apple успява да увеличи производителността на своите устройства без да жертва живота на батерията, отговорът е в постоянно намаляващия размер на чиповете, което води до по-ниска консумирана мощност.

    Най-новият flagship телефон на Samsung, Galaxy S II, ще се предлага в два варианта. Единият вариант ще използва процесор от NVIDIA Tegra 2, а другия – процесор, произведен от Samsung. Причината Galaxy S II да има вариант с NVIDIA Tegra 2 процесор е, че Samsung не успява да произведе достатъчно процесори за собствените си устройство. Ако Samsung не успява да произведе толкова чипове, от колкото има нужда, дали ще успее да произведе толкова, от колкото Apple се нуждае?

    Преди около година Apple закупи компанията Intrinsity. Целта на компанията беше да започне да произвежда собствени чипове.
    LG изглежда, че също предпочита да произвежда необходимите на компанията процесори, вместо да разчита на други.

    Източник: www.intomobile.com