Apple и Qualcomm свалят всички съдебни процеси помежду си в световен мащаб

Късно снощи се е случило нещо, което за мнозина ще остане мистерия. Apple и Qualcomm са сключили мир и са прекратили всички съдебни спорове помежду си и навсякъде по света. Нещо повече, Apple са подписали и ново споразумение за покупкa на чипсетите от Qualcomm.

Apple са обявили новината чрез Business Wire. Споразумението включва плащане от страна на Apple, към Qualcomm, чийто размер не е обявен (все още). Новият договор, отнасящ се до лицензирането на патенти, ще продължи през следващите 6 години, считано от 1 април 2019 година.

Новината идва след десетки съдебни дела между двете компании по целия свят. Въпреки, че делата са различни за различните региони, почти всички се въртят около една доста простичка “кавга”: Qualcomm имат патенти, които според тях, Apple нарушават, а Apple смятат, че Qualcomm са патентен трол.

Не пропускай:  Apple инвестират 200 милиона долара в JDI, за да намалят зависимостта си от Samsung

Нещата загрубяха малко за Apple, след като Qualcomm забрани някои от моделите на ябълковата компания в Китай. Вероятно това е причината, за “намирането на общ език” между двете компании. Или пък фактът, че Intel ще пропуснат бизнеса с 5G модеми за смартфони… Всъщност, причината не е толкова важна. Важното е, че между двете компании, отново цари мир и разбирателство.