Apple временно спират iOS 9.3 ъпдейта за по-старите си устройства

Apple спряха ъпдейта до iOS 9.3 за по-старите си iPhone 5, iPhone 5s, iPad 2, iPad Air и други, като причината за това е проблем с инсталацията на новия фърмуер.

На по-стари iOS устройства, iOS 9.3 изисква въвеждане на Apple ID и парола, което в доста случаи е довело до оставане на Activation Lock екрана. В заявление за iMore, Apple казват, че работят по проблема и през следващите няколко дни ще пуснат нова версия на iOS 9.3.

“Ъпдейтът за някои iOS устройства (iPhone 5s и по-стати и iPad Air и по-стари) към iOS 9.3 може да изисква въвеждането на Apple ID и парола. В някои случай, ако потребителите не си спомнят паролата, устройството им ще остане неактивирано, докато не възстановят или нулират паролата си. Временно спираме ъпдейта за по-старита устройства и ще пуснем друга актуализация до iOS 9.3 през следващите няколко дни.”

Колкото до потребителите, които вече са инсталирали iOS 9.3 и са стигнали до Activation Lock, Apple са публикували упътване (стъпка по стъпка), как да решат проблема. Препоръчват да се премахме Activation Lock чрез iCloud или да въведат Apple ID и парола чрез iTunes.

Виж още:  [PR] iPhone 12 и iPhone 12 mini на нови по-ниски цени в онлайн магазина на Vivacom

Apple вече пуснаха нов iOS 9.3 фърмуер за iPad 2.