Apple тестват 8 инчов iPad

    Apple тестват по-малка, 8 инчова версия на своя популярен таблет iPad. Запознати със ситуацията твърдят, че от компанията искат да разширят своята продуктова линия, като по този начин ще запазят господстващата си позиция в тази силно конкурентна сфера.

    Според слуховете, новият таблет ще има подобна резолюция на тази на iPad 2, като производители на дисплеите ще бъдат Тайван базираната AU Optronics Co и LG Display Co (South Korea). От Apple отказват да коментират.

    Огромният успех на Samsung Galaxy Note от една страна и 7 инчовия Kindle Fire на Amazon, означава, че потребителите имат нужда от по-малък таблет от съществуващия към момента 9.7 инчов iPad 2. Един таблет с по-малък диагонал на екрана би спомогнал за по-ниска цена и би се отразил повече от добре на масовия пазар.

    Един 8 инчов таблет е в разрез с вижданията на Steve Jobs относно големината на iPad. Напомняме Ви, че през 2010 година, той разкритикува всички таблети с по-малък екран от този на iPad. Е, ще поживеем и ще видим както се казва. Все пак ни допада идеята за един по-евтин iPad.

    WSJ