Apple изненадващо представиха нов iPod Touch – хардуер от iPhone 7 с корпус от предходния iPod Touch

Не всеки може да си позвили iOS устройство – те просто не са евтини. Все пак, през последните години имаше няколко изключения от това правило – iPad mini, iPhone SE и iPod Touch. Всички те, са по-достъпни за потребителите, като най-добрият пример е iPhone SE – той пристигна с хардуера на iPhone 6s и корпуса на предходния iPhone 5S.

Вчера, Apple съвсем изненадващо, направиха нещо много подобно. Съвсем изненадващо представиха нов iPod Touch 2019, чиято цел очевидно е да бъде по-достъпен за потребителите. Интересното тук е, че новият iPod работи с Apple A10 Fusion чипсета на компанията (същият като в iPhone 7), но идва в корпуса на предходния модел iPod Touch. Т.е – долу-горе като ситуацията при iPhone SE от преди няколко години.

Не пропускай:  iOS 13.5 е налична за iPhone. Включва две функции в пряка връзка с COVID-19

iPod Touch 2019 има 4 инчов LCD дисплей с резолюция от 1136 х 640 пиксела, 3.5 мм жак за слушалки и няма клетъчна свързаност и биометрична идентификация. На гърба има 8MPx основна камера, а отпред е 1.2MPx селфи камера.

Компанията позиционира новият iPod Touch 2019 като устройство, което лесно и достъпно се възползва от добавената реалност на Apple (разширена реалност, AR), с поддръжка на Group FaceTime (групов FaceTime) и други.

iPod Touch 2019 струва 199 долара за версията с 32GB памет, 299 долара за версията със 128GB памет и 399 долара за версията с 256GB памет.