Apple изтеглят iPhone 7 и iPhone 8 от магазините си в Германия заради делата с Qualcomm

Към края на месец декември, германски съд определя, че Apple са нарушили интелектуална собственост на Qualcomm (спестяване на енергия в смартфоните). В резултат на това, Окръжният Съд в Мюнхен, нарежда на компанията да изтегли iPhone 7 и iPhone 8 от магазините си в Германия и да ги свалят от продажба в сайта си. Apple имат около 15 физически магазина в Германия.

Ето как изглежда немския сайт на Apple, преди и след забраната:

Съответно, Apple са започнали да изтеглят въпросните смартфони от магазинната мрежа в Германия. Става въпрос за общо четири модела – iPhone 7, iPhone 8, iPhone 7 Plus и iPhone 8 Plus. iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR все още се предлагат.

Не пропускай:  Умната криптография зад Find My функцията на Apple

Забраната принуждава Apple, да изтеглят четирите модела iPhone и от всички магазини на трети страни в Германия. Тази процедура тепърва предстои. За да се гарантира, че забраната се е състояла, Qualcomm са отпуснали ценни книжа на стойност 1.34 милиарда евро, което показва готовността на компанията, да се бори с Apple.

Apple и Qualcomm водят съдебни дела по целия свят. Въпреки, че самите спорове са на различни теми, общото е че всички те се основават на идеята, че Apple използва различни патенти на Qualcomm и не плаща за тях. Apple пък, обвиняват Qualcomm в злоупотреба с патентната система.