Apple може да бъдат принудени да премахнат Telegram от App Store

Според информация от The Washington Post, “Коалиция за по-безопасна мрежа” (американска организация с нестопанска цел), настоява за премахването на Telegram месинджъра от App Store на Apple.

Въпросната организация е завела дело, в което обвинява ръководството на Telegram, че не се бори срещу призивите за насилие и съобщенията с екстремистко съдържание. По-специално, споменава се ситуацията с приникването на Капитолия в САЩ от началото на месец януари. Искът твърди, че всичко това нарушава общите условия на App Store (Terms of Service).

“Коалицията за по-безопасна мрежа” планира да поиска от съда, и Google да премахнат Telegram от Play Store. Добрата новина за Android потребителите е, че те могат да инсталират приложения от външни източници и дори да бъде премахнат Telegram, те пак ще могат да го инсталират. iOS потребителите нямат тази опция.

Виж още:  Telegram се превърна в най-популярното приложение в света

Цялата тази информация, идва на фона на изявлението на Павел Дуров (създателят на Telegram), че приложението има над 500 милиона души потребителска база.