Apple предостави iCloud Photos, Notes, Reminders и Find iPhone на Android потребителите

Без фанфари и съобщения към медиите, Apple пуснаха мобилна версия на своя уеб-базиран интерфейс, за достъп до iCloud услуги като “Notes”, “Reminders” и “Photos”. Всички те, се намират на адрес icloud.com и вече са достъпни от браузърите на iOS и Android потребителите.

Мобилната версия на iCloud към момента предлага Notes, Reminders, Find iPhone и Photos. Десктоп версията включва повече услуги – изброените до момента и Mail, Contacts, Calendar, iCloud Drive, Pages, Numbers, Keynote и Find Friends. Не е изключено, на по-късен етап в мобилната версия, да се появят и те.

Включени са стандартните възможности за всяко от приложенията:

  • Photos позволява да преглеждате и споделяте снимки
  • Notes позволява преглеждане, четене и писане на бележки
  • Reminders позволява да преглеждате напомняния, да пишете нови и тн
  • Find iPhone позволява да “видите” къде се намират в момента всичките Ви Apple устройства (iPhone, iPad, Apple Watch, iMac, Macbook, AirPods и други).
Виж още:  Android 12 ще има преработен split screen режим

В общи линии, няма кой знае каква новост тук. Нещо повече, от десктоп машината си можете да получите дори повече приложения и с по-голяма функционалност. Оказва се, че основното предимство тук е достъпът до услугите на Apple от мобилно устройство. А като се има предвид, че iPhone и iPad имат отделни и по-добри приложения за целта – логичният извод е, че всичко това е направено за Android потребителите. Или по-скоро за тези потребители, които поради някаква причина, се налага да използват и iPhone, и Android смартфон (или таблет).