Apple представиха AirPods Pro за 249 долара

Apple обявиха, че на 30 октомври, пускат нови AirPods Pro безжични слушалки. Слуховете се оказаха верни и новите AirPods Pro са с изцяло нов дизайн и поддържат noise cacellation (активно подтискане на шума). Колкото до цената – 249 долара в Щатите.

Apple коментират, че AirPods Pro са проектирани за “комфорт и удобство”, като всяка от слушалките се предлага с три различни размера силиконови наушника. Целта на отделните наушници е, потребителите сами да изберат най-подходящия за тях размер, който да съответства на ухото им и да предложи “превъзходно уплътнение”.

Компанията е разработила Ear Tip Fit, за да гарантира, че потребителите ще получат най-доброто аудио изживяване. След като поставят AirPods Pro в ушите си, софтуер на Apple ще използва вградените микрофони за да измерят нивото на звука в ухото и ще го сравнят с това, което идва от драйвъра на високоговорителите. Според тях, само за секунди, алгоритъмът им ще може да определи дали потребителите са избрали правилните наушници.

В AirPods Pro има и “иновативна вентилационна система”, проектирана да изравнява налагянето, за да сведе до минимум дискомфорта, наличен при обикновените слушалки от този тип. Освен това, AirPods Pro са IPX4 сертифицирани, за да издържат на леки пръски вода или изпотяване (не трябва да се мокрят).

AirPods Pro разполагат и с Active Noise Cancellation (режим за активно шумоподтискане). Използват се два микрофона (един навън, за да улови шума от заобикаляща среда), комбинирани с “напреднал софтуер”, адаптиращ се при всяко поставяне на слушалките и заедно с уплатнението от Ear Tip Fit – предоставят персонализиран звуков сигнал 200 пъти в секунда. Според Apple, тази настройка премахва фоновия шум и потребителите ще получат “уникално, персонализирано и превъзходно шумоподтискане”.

Вграденият Transparency mode (режим “прозрачност”), предлага на потребителите опция да слушат музика, докато все още чуват средата около тях. Това е подходящ режим за спортуващите – за колоездене в градска среда или или за очакващите важно съобщение на гара. За да се получи въпросният ефект, Apple използват споменатата по-горе “иновативна вентилационна система”.

Не пропускай:  iPhone 12 смартфоните ще са без слушалки и зарядно в комплекта?

Преминаването от режим на активно шумоподтискане, към режим “прозрачност”, се извършва с помощта на нова сензорна система, добавена в AirPods Pro. Става въпрос за Force sensor (сензор за сила), който може да се използва за възпроизвеждане, пауза или пропускане на песни и/или отговаряне и прекратяване на разговори. Превключването на режимите, може да се направи и от Control Center на iPhone и iPad, или пък с тапване на AirPlay иконата на Apple Watch, докато слушате музика.

Според Apple, AirPods Pro са проектирани, да осигуряват превъзходно качество на звука с Adaptive EQ – функция, която автоматично настройва ниските и средните честоти на музиката, според ухото на потребителите. Твърдят, че така, те ще получат “богато, потапящо преживяване по време на слушане на музика”. Има и специален усилвател с висок динамичен диапазон, който е в състояние да издава ясен звук, като същевременно удължава живота на батерията.

AirPods Pro са оборудвани с Apple H1 чип с 10 аудио ядра, способни да изолират шума в реално време и да предоставят “висококачествен звук”, като в същото време могат да обработват и командите от Siri. Животът на батерията е същия, като този на AirPods 2 – до 5 часа в стандартен режим. При активирано активно шумоподтискане, AirPods Pro ще работят до 4 часа и половина с едно зареждане или 3 часа и половина в режим на разговори.

Apple H1 чипът поддържа и hands free “Hey Siri” команди и позволява аудио споделяне, така че двама души (с AirPods Pro), да могат да гледат един и същ филм или да слушат една и съща песен.

Калъфът на AirPods Pro поддържа безжично зареждане (Qi стандарт) и може да осигури над 24 часа време за слушане на музика ил над 18 часа в режим на разговори.