Apple представиха Apple Card кредитна карта

По време на “Show time” събитието, Apple представиха нова, Apple Card кредитна карта. Обещанието е, да подобрят нещата, като ги направят по-простички за работа, без такси, понижаване на лихвените проценти и по-добри награди.

За да получат Apple Card, потребителите ще трябва да регистрират смартфона си в Apple Wallet приложението и да получат догитална карта, която могат да използват навсякъде където се приема Apple Pay. Клиентите ще могат да проследяват покупките си, да проверяват баланса си и да виждат задълженията си директно от приложението. Ще има и физическа титаниева карта, но без номер, CVV, дата на изтичане или подпис – всичко това, ще се съхранява директно в Apple Wallet приложението.

Вместо програма за награди, базирана на точки, Apple Card ще дава cash-back награди под формата на Daily-Cash, които се прилагат директно към Вашата Apple Card. Предлагат и 2% cash-back при покупки чрез Apple Pay и Apple Card. При покупка от Apple, отстъпката е 3%. Покупките направени с физическата карта, ще носят 1% cash-back.

Според слуховете, Apple си партнират с Goldman Sachs за Apple Card и обработката на плащания на Mastercard. Освен това, компанията обещава с Apple Card да няма “такси за закъснения, никакви годишни такси, никакви международни такси и такси за превишаване на лимита”. Разбира се, ще се начислява лихвен процент при закъсняло или пропуснато плащане, просто няма да има допълнителна такса за това.

Подобно на много от продуктите на Apple, неприкосновеността в Apple Card е на висота. Компанията твърди, че “Apple не знае какво сте купили, къде сте го купили и колко сте платили за това”. Цялата информация за разходите Ви, се съхранява директно на устройството, а не на сървърите на Apple. Обещават също, че Goldman Sachs никога няма да продаде Вашите данни на трета страна за маркетинг и реклама.