Apple представиха iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR

Apple представиха новото си поколение iPhone – 5.8 инчовия OLED iPhone XS, 6.5 инчовия OLED iPhone XS Max и 6.1 инчовия LCD iPhone XR.

iPhone XS и iPhone XS Max

iPhone XS и iPhone XS Max са почти идентични на предшественика си iPhone X. Има две неща обаче, които трябва да се запомнят – и двата са налични в цвят “злато”, а iPhone XS Max не е просто най-големият iPhone, той е сред най-големите смартфони в света изобщо.

Както и при другите “S” модели на iPhone, така и сега, виждаме същия дизайн и ъпгрейд на тема характеристики. Ъпгрейдите тук са във всяко едно отношение – Face ID в iPhone XS и iPhone XS Max е по-бърз от този в iPhone X, звукът през стерео високоговорителите е още по-добър, дисплеят е невероятен, новият A12 Bionic е страшно бърз и много други.

iPhone XS и iPhone XS Max работят с новия, 64 битов A12 Bionic чипсет, разработен по 7nm технологичен процес и M12 motion ко-процесор. Apple A12 Bionic има четириядрен графичен ускорител и шест процесорни ядра. Графичният ускорител е с до 50% по-бърз, от този в A11 чипсета. Колкото процесорните ядра – има две, високопроизводителни, като са с до 15% по-бързо от тези в A11 и стандартните четири по-слабо производителни ядра.

Освен това обаче, A12 Bionic има и нов Neural Engine, подпомагащ изкуствения интелект в смартфона. Вече е осемядрен и е способен на пет трилиона операции в секунда. Според Apple, новият Neural Engine дава възможност за machine learning в реално време.

iPhone XS и iPhone XS Max са IP68 сертифицирани и могат да издържат на дълбочина до 1.5 метра, за до 30 минути.

Камери

iPhone XS и iPhone XS Max има изцяло нови, две камери на гърба и True Tone светкавица. Разбира се, още по-добри от тези в iPhone X. Единият сензор е 12MPx с по-големи пиксели, а вторият – с подобрен 12MPx телеобектив. И двата поддържат оптична стабилизация на изображението (OIS).

Apple са ъпгрейднали и IMP (Image Signal Processor) да работи с Neural Engine, за да добавят още екстри в камерата. Такава екстра е Smart HDR например.

Portrait и Portrait Lighting режимите на снимане също са подобрени и предоставят още по-добро боке при снимките. Новото там е и, че потребителите вече ще могат да променят степента на замъгляване (боке), дори след като снимката е направена.

Не пропускай:  iOS 13.5 е налична за iPhone. Включва две функции в пряка връзка с COVID-19

Накрая, но не на последно място, iPhone XS и iPhone XS Max имат и подобрен живот на батерията от iPhone X. iPhone XS трябва да издържи с 30 минути повече от iPhone X, докато iPhone XS Max – с около час и половина повече от iPhone X.

Изключително важен момент е, че новите iPhone XS и iPhone XS Max имат две СИМ карти. Не бързайте да се радвате. Става въпрос за една физическа СИМ карта и втора eSIM карта (в България, все още не се поддържа eSIM). Версиите на моделите в Китай обаче, ще поддържат две, физически СИМ карти. Ето това чакат много потребители… Лошата новина е, че смартфони с две, физически СИМ карти, ще трябва да се закупят чак от Китай…

iPhone XR

Колкото до iPhone XR, тук ситуацията е много интересна. iPhone XR е най-достъпният iPhone от заветната тройка тази година. По-голям е и по-евтин и от iPhone X…

Бонусите обаче остават – има невероятен дизайн и работи с новия Apple A12 Bionic чипсет. Има само една камера на гърба (вместо две, като iPhone XS и iPhone XS Max), но пък работи със същите AI възможности. Въпреки, че има само една камера – iPhone XR може да снима с ефектно боке.

Цени и наличности:

  • iPhone XS 64GB – 999 долара (САЩ)
  • iPhone XS 256GB – 1149 долара
  • iPhone XS 512GB – 1349 долара
  • iPhone XS Max 64GB – 1099 долара
  • iPhone XS Max 256GB – 1249 долара
  • iPhone XS Max 512GB – 1449 долара
  • iPhone XR 64GB – 749 долара
  • iPhone XR 128GB – 799 долара
  • iPhone XR 256GB – 899 долара

Предварителните поръчки стартират на 14 септември (петък). Предварителните заявки за iPhone XR стартира по-късно – 19 октовмри. Първата вълна от доставки на iPhone XS и iPhone XS, стартира на 21 септември, а в България ще бъде наличен от 28 септември. iPhone XR ще се появи по-късно – вероятно през ноември.