Apple са продали един милион iPhone 4S устройства за 24 часа! Браво!

    Apple обяви, че само за 24 часа са направени над един милион поръчки за iPhone 4S. Определено сме впечатлени. iPhone 4 до сега беше най-продаваният смартфон на Apple (май не само на Apple). Apple успя да продаде 600 000 броя от него за първите 24 часа. С iPhone 4S компанията е успяла да продаде почти двойно повече.

    Преди време ви разказахме, че 35% от потребителите имат желание да купят следващия iPhone. Проучването беше направено преди няколко месеца и по това време потребителите не знаеха със сигурност нищо за това устройство, което са готови да купят. Обявените от Apple продажби потвърждават резултатите от това проучване.

    Малко след представянето на iPhone 4S цената на акциите на Apple спадна. Появиха се предположения, че е възможно това да се дължи на разочарованието на потребителите, че компанията не е представила наистина ново устройство, а ъпгрейд на предишния телефон. Името на телефона и неговия дизайн са причината за тези предположения и за това предполагаемо разочарование. Но направените продажби говорят за точно обратното.

    Каква е причината за големите продажби в първите 24 часа? Попаднахме на различни предположения:

    – iPhone 4S излиза 16 месеца (почти година и половина) след iPhone 4. За много от потребителите е дошло време за нов мобилен телефон;

    – При излизането на iPhone 4 е имало само 600 000 устройства, които е можело да бъдат предварително поръчани. По тази причина компанията е успяла да продаде само толкова. При излизането на iPhone 4S Apple вече е бил готов с по-голямо количество устройства;

    – iPhone 4S се предлага от повече мобилни оператори в САЩ. iPhone 4 не се предлагаше от някои мобилни оператори (като Sprint), които сега предлагат iPhone 4S.

    Това са предположения, които открихме в интернет простраството. Не можем да кажем доколко истина има в тях и до каква степен са повлияли на продажбите.