От април, Apple стартират производството на iPhone в Индия

    Apple започват производството на iPhone в Индия от месец април, тази година. Фабриката в Бангалор (Карнатака), ще бъде управлявана от Wistron и всички устройства които произведе, ще се предлагат на местния пазар. Надеждите на ябълковата компания са, че този ход може да засили присъствието им на пазара в Индия. Ще Ви припомним, че Apple съвсем наскоро влязоха в топ 10 на брандовете по продажби в Индия (на 10-то място), като причината е съвсем тривиална – смартфоните им просто са доста по-скъпи.

    Изместването на част от производството е потвърдено от Bloomberg, като се твърди, че Apple получават и куп привилегии, включително данъчни облекчения от Индия. Министърът на информационните технологии на Индия е стигнал по-далеч, като е обещал че държавата ще подпомогне допълнително Apple, ако решат да използват още някои местни производители, за производството на iPhone.

    Не пропускай:  Какво знаем за следващите iPhone 12 до момента и как би изглеждал тъмносин iPhone 12 Pro

    В крайна сметка, всичко е математика. Чрез производството на iPhone в Индия, Apple ще намалят производствените си разходи и цената на местно ниво. Това означава повече продажби на един от най-големите пазара в света. Пазар, на който до 2020 година ще се продадат около 750 милиона смартфона.