Apple пуснаха ъпдейт до iOS 11.1 с нови емотикони, 3D Touch App Switcher и други

Снощи, Apple пуснаха очакваната голяма актуализация до iOS 11.1 за iPhone, iPad и iPod Touch. iOS 11.1 на практика идва след малко повече от месец, след излизането на iOS 11.

Ъпдейтът вече е достъпен за всички и може да се изпълни OTA (Over The Air). За да го инсталирате, просто трябва да отидете в Settings, после в General и Software Update. Поддържаните устройства са iPhone 5s и по-новите, iPad mini 2 и по-новите, iPad Air и по-новите и 6то поколение iPod Touch.

Какво е новото?

iOS 11.1 идва с редица нови Unicode 10 емотикони – crazy face, pie, pretzel, t-rex, vampire, exploding head, face vomiting, shushing face, love you gesture, brain, scarf, zebra, giraffe, fortune cookie, pie, hedgehog и много други.

Не пропускай:  Какво знаем за следващите iPhone 12 до момента и как би изглеждал тъмносин iPhone 12 Pro

Наред с емотиконите обаче, iOS 11.1 решава и някои от проблемите в iOS 11. Вероятно най-важният е връщането на 3D Touch жеста за преминаване от едно приложение в друго или така нареченият 3D Touch App Switcher.

В iOS 11.1 са включени и много корекции на грешки и ъпдейти по сигурността. Добавен е и фикс за WPA2 WiFi уязвимостта (т.н. KRACK), която предизвика доста сериозен скандал през последния месец и прави уязвими почти всички мобилни устройства. Експлойтът вече е фикснат.

Много собственици на iPhone 6s, се оплакват от бързо изтощаваща се батерия с iOS 11. Надяваме се и това да е оправено. Ъпдейтвайте и споделете в коментарите, как е iPhone-ът Ви с новата iOS 11.1.