Apple пуснаха iOS16.1. Пет нови функции + бонус за iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max

iOS16 за iPhone бе представена по време на WWDS22 на 12 септември, но не донесе всички обещани по онова време функции. Сега, с iOS16.1 нещата се предвижват още една стъпка напред. Ето най-важните 5 нови функции в iOS16.1.

1. Clean Energy Charging

С Clean Energy Charging, Apple се опитват да накарат потребителите да спомогнат в усилията на света, да опазят околната среда намалявайки въглеродния отпечатък. С iOS16.1, компанията добавя опция за зареждане на смартфона с “чиста енергия” – разбирайте, оптимизира времето за зареждане на смартфона, когато мрежата използва “чисти енергийни ресурси”. Като се има предвид огромния брой потребители, дори минималното подобрение за 1 устройство, би могло да бъде значително като цяло. Разбира се, функцията може да бъде изключена.

Виж още:  Blackview HERO 10 е Flip със 108MPx камера, два дисплея, Dynamic Island и промоционална цена от 429 щатски долара

2. iCloud Shared Photo Library

iCloud Shared Photo Library представлява споделянето на фото библиотека с до пет други потребители (те също трябва да използват iPhone или iPad).

3. Live Activities

Live Activities е друга важна функция, което беше обещана с iOS16, но идва с iOS16.1. Представлява на приложенията да показват подходяща информация в реално време на заключения екран на смартфона – футболен резултат, доставка на храна и други.

4. Apple Fitness+ без Apple Watch

iOS16.1 предоставя на потребителите достъп до Fitness+ на iPhone (до момента беше достъпно за собствениците на Apple Watch). Има едномесечен пробен, безплатен период, след което се заплаща месечен абонамент

Виж още:  Blackview HERO 10 е Flip със 108MPx камера, два дисплея, Dynamic Island и промоционална цена от 429 щатски долара

5. Share keys в Apple Wallet

Споделянето на ключове в Wallet приложението, позволява безопасно споделяне на ключовете от колата или хотела с приятели и семейство.

Бонус екстра:

iOS16.1 носи и преместването на Dynamic island надолу при използване с една ръка в iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Разбира се, трябва да се активирали свалянето на интерфейса за работа с една ръка:

Settings -> Accessibility -> Touch -> Reachability -> On.

Повече за Dynamic island в нашето видео ревю.