Apple с патент за вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

Apple са получили патент за следващо поколение Touch ID скенер за пръстови отпечатъци. Заявката е била подадена още през 2019 година и описва вградеда под дисплея система за разпознаване на пръстови отпечатъци с помощта на инфрачервена светлина.

Всъщност, именно в това се състои нововъведението – в инфрачервената светлина. Патентът е фокусиран върху “късовълнова инфрачервена светлина”, което е съществен компонент на следващото поколение Touch ID на Apple. Споменава се нова система за оптично изображение, което ще излъчва инфрачервена светлина с къса дължина на вълната през дисплея, докато фоточувствителният елемент, ще бъде конфигуриран да отразява отпечатъка от повърхността на екрана.

С други думи, в някои от следващите поления iPhone, може да видим завръщането на Touch ID. А това е добра новина. Добра е, защото точно сега – Face ID не е най-удачният вариант за отключване на смартфона. Лицевото разпознаване на Apple е страхотно, но в наши дни – в условията на пандемия и носенето на маски – то просто не върши работа.

Виж още:  Очакваме iPhone SE Plus с A14 през средата на 2021 година