Apple са изправени пред съдебни дела за аудио проблеми в iPhone 7 и iPhone 7 Plus

iphone7plus-colors

В Калифорния и Илинойс, са заведени две групови, съдебни дела срещу Apple. Обвиненията са в съзнателна продажба на iPhone 7 и iPhone 7 Plus с дефект при аудио чиповете, който причинява различни проблеми вариращи от “сив бутон” за високоговорителя (неактивен), до клиенти които не ги чуват по време на телефонен разговор или FaceTime видео разговор.

MacRumors са разглеждали почти идентични оплаквания, твърдящи че “използваните материали в корпуса на iPhone, са недостатъчна защита за вътрешните компоненти”, което в крайна сметка води до загуба на контакт с платката.

Обвиненията към Apple са в “активно прикриване на дефекта и невъзможност за предоставяне на безплатни ремонти на засегнатите клиенти извън краткия период от миналата година, като по този начин нарушават гаранциите и множество закони в Калифорния и Илинойс”

Ищците, търсят обезщетения “вероятно в размер на милиони долари” от името на всички засегнати клиенти на iPhone 7 и iPhone 7 Plus в САЩ. Искат и заповед, която да изисква от Apple да поправят и/или заменят засегнатите устройства за разумен период от време.

Не пропускай:  iOS 14 ще работи на всички смартфони с iOS 13?

Още през месец май 2018 година, MacRumors са получили вътрешен документ, който признава за проблем свързан с микрофона на накой iPhone 7 и iPhone 7 Plus. В него са били описани същите аудио проблеми, за които става въпрос в момента. В документът, Apple са заявили на партньорите си, че в подобни случаи могат да изискат “изключение от гаранцията”, което да доведе до безплатни ремонти за потребителите. По-късно обаче, също според MacRumors, през месец юли Apple са премахнали въпросния документ и следователно – вече няма “изключения от гаранцията” и подобни ремонти са се заплащали.

Не е ясно, докъде ще доведат новите дела срещу Apple. Но е интересно, има ли някой от Вас, който да има или да е имал проблем с аудиото в iPhone 7 или iPhone 7 Plus?