Apple са платили на Samsung близо 950 милиона долара за неизпълнен таргет за OLED дисплеи

За второто тримесечие на 2020 година, Apple са платили близо 950 милиона щатски долара на Samsung, за неспазване на таргетите за покупка на OLED дисплеи. Информацията идва от анализатори от Display Supply Chain Consultants. (чрез macrumors)

Миналата седмица, Samsung са публикували приходите и оперативната печалба за Q2 на 2020 година, която включва еднократна печалба от бизнеса им с дисплеи. Смята се, че еднократното плащане е от Apple и е породено от неизпълнение на таргет при покупка на OLED панели за смартфони.

Една от причините за малкото продажби на Apple през въпросното тримесечие е, че магазините на компанията са били затворени заради пандемията. В случаите, когато са работели, ниските продажби са били в резултат на икономическата несигурност от страна на потребителите. Всъщност, дори в момента има затворени магазина на Apple в САЩ, заради нови огнища на коронавирус.

Не пропускай:  Qualcomm индиректно намекват забяване на iPhone 12

Финансовите резултати на Apple за въпросното тримесечие, ще бъдат обявени на 30 юли. Тогава може да има по-голяма яснота, как се е отразила кризата на компанията.