Собствениците на Apple устройства получават Street View след две седмици

    Според най-новите слухове, Google ще пусне версия на своето Google Maps приложение за iOS 6 чак към края на годината. Въпреки това, собствениците на Apple устройства ще имат възможност да използват опцията Street View доста по-скоро. След около две седмици очакваме излизането на уеб базирана версия на Street View за устройствата на Apple.

    Това е функционалност, която липсва в Apple Maps приложението. Ще припомним, че в iOS 6 беше включено приложението Apple Maps вместо Google Maps, което потребителите използваха в по-старите версии на iOS. След ъпдейт до iOS 6 потребителите губят своето Google Maps приложение и вместо него получават Apple Maps (което търпи доста критики към момента).

    Уеб базираната версия на Google Maps за iOS в момента не поддържа Street View, но научаваме, че това ще се промени.

    За Apple би било изключително трудно да предложат на своите потребители услуга, подобна на Street View. Компанията получи данни за своето Maps приложение като карти, забележителности, координати на обекти и други от външни фирми. Но компанията няма алтернативен източник, от който да получи данните, необходими за Street View. Тук отново идва въпроса защо Apple реши да махне Google Maps и да разработи собствено Maps приложение. От Apple твърдят, че причината за тяхното решение е липсата на turn-by-turn навигация в приложението на Google. Google Maps предлага turn-by-turn навигация единствено за Android устройствата. Версията на приложението за iOS не включва тази опция.