Служители на Apple тестват Siri на други устройства

    В интернет пространството се появиха слухове, че служители на Apple тестват Siri на други устройства (различни от iPhone 4S). Когато компанията представи Siri заедно с iPhone 4S, компанията обяви, че Siri ще може да бъде използвана само с iPhone 4S. Появиха се различни предположения защо се налага това ограничение. Много хора вярваха, че ограничението цели да увеличи продажбите на iPhone 4S и няма абсолютно никаква причина за него. Ако причината Siri да може да работи на iPhone 4S, но не и на iPhone 4, беше, че последният iPhone има двуядрен процесор, то iPad 2 също има двуядрен процесор. Би следвало Siri да работи безпроблемно и на iPad 2. По-късно Siri беше port-нат на iPhone 4 и тогава видяхме, че приложението работи без проблеми и на устройство с едноядрен процесор. Реално вие казвате на Siri какво да свърши, тя изпраща информацията до сървър, който я обработва, и след това връща отговор на Siri. Това означава, че голяма част от работата не се извършва от телефона, а от сървър. За това е необходимо да има връзка с интернет, за да може да работи Siri.

    Информацията, че служители на Apple тестват Siri на други устройства, може би означава, че след време услугата ще може да се използва от iPhone 4, iPad 2, iPad, iPod Touch устройства. Siri все още е beta версия. Вероятно от Apple не са искали да претоварят сървърите, обработващи информацията от Siri и за това са пуснали услугата първоначално само за iPhone 4S. А когато нещата бъдат надлежно тествани, може би и потребителите на iPhone 4 ще могат да се възползват от услугата.

    Появява се и предположението, че Apple може да предпочете да използва Siri в своите бъдещи устройства като предпочитан метод за въвеждане на информация. Това означава, че компанията ще може да предложи на своите потребители малки устройства със сравнително малък (т.е. по-евтин) екран. При положение, че ще можете да говорите на телефона, вместо да избирате и натискате неща на сензорния екран, няма да е необходимо този екран да бъде голям. Това означава евтини телефони от Apple, а това може да означава, че компанията ще получи голям пазарен дял и при устройствата от нисък/среден клас.