Apple тестват новите iPhone-и с три камери на гърба и USB Type-C

През 2019 година, Apple планират да пуснат iPhone с три задни камери… Или поне така твърди нов доклад от Mark Gurman (Bloomberg). iPhone XS и iPhone XS Max имат по две камери на гърба, като единият сензор е за измерване на дълбочината при снимките. Факт е обаче, че Huawei например, направиха бум с трите камери в P20 Pro и Mate 20 Pro, което позволява на потребителите да се възползват от допълнителни екстри.

Според Mark Gurman, Apple ще се възползват от идеята за три камери в наследника на iPhone XS Max, като третият сензор ще бъде широкоъгълен. Освен това, сензорът ще има повече пиксели, което би могло да се използва за подобряване на качеството на снимките при определени ситуации. Друга подробност според Bloomberg е, че Apple ще увеличат времетраенето на Live Photos от 3 на 6 секунди.

Не пропускай:  iPhone 11 е най-популярният смартфон в света

Твърди се, че Apple вече тестват версии на новите iPhone-и с USB C портове, вместо собствения им Lightning конектор. Няма гаранция, че Apple в крайна сметка ще използват Type-C портовете, но поне има надежда – тестват ги. Разбира се, очакват се стадартните ъпдейти – по-бърз чипсет и “актуализиран Face ID сензор”.

Колкото до iPhone през 2020 година, Apple планират да използват лазерна 3D камера, която ще може да “сканира околната среда, за да създаде триизмерни реконструкции на реалния свят”. Mark Gurman смята, че въпросната 3D камера може да работи на разстояние до 15 фута (4.5 метра), което е сериозен напредък, спрямо Face ID например (Face ID на практика също създава триизмерен образ на лицето на потребителя). Подобрението идва от използването на лазер вместо точков проектор, с който Ви запознахме още с излизането на iPhone X.