Apple Watch SE ще е по-евтин, но със стар дизайн и без поддръжка на ECG

Apple Watch Series 5

Утре, 15 септември, очакваме събитието на Apple, на което компанията ще представи много нови устройства, включително Apple Watch 6. Разбира се, умните часовници на Apple са прекрасни, но са си и скъпички. Тази година, Apple ще представят и по-евтин модел на Apple Watch – Apple Watch SE. Всъщност, точно това което направиха и с iPhone – гледайте на Apple Watch SE, като iPhone SE при смартфоните.

Интересното е, че разработчиците на хардуер, наричат новите умни часовници – Apple Watch и Apple Watch Pro. С други думи, как точно ще се казват новите умни часовници на Apple – ще разберем на 15 септември.

Според Джон Просър, Apple Watch SE ще бъде представен в два размера – 40мм и 44мм, като всеки, ще има версия с GPS и LTE.

Не пропускай:  Куо: iPhone 12 линията няма да поддържа 120Hz, 5.4 инчовият модел ще има малко по-тесен прорез

По-ниската цена на Apple Watch SE, ще бъде постигната по два начина:

  • Apple ще използват същия дизайн, като при предходните модели. По този начин, няма да включват в цената, разработка на нов дизайн
  • с премахване на функции, включващи скъп хардуер. С други думи – няма да има ECG и няма да има Always On Display

Простичко казано, очакваме по-евтиния Apple Watch SE, да изгледа като Apple Watch 5, но без Always On Display и без ECG. В хардуерно отношение – очакваме M9 чипа на компанията.