Вероятно няма човек, който да не е чувал фразата “Осъзнаваш какво си имал, чак когато го загубиш”. Моето лично изживяване с оригиналния Apple Watch е точно такова.

Казвам се Николай Великов и бях сред първите потребители на умната джаджа, като първоначално виждах в нея по-скоро малко скъпичък и модерен аксесоар, който допълва домашната ми екосистема. Факт е, че с Apple Watch можех да приемам обаждания, да следя всички известия, да отговарям с кратки думи или предварително подготвени изрази в различните месинджъри и много други. Факт е също, че Apple са изпипали в детайли всичко… Изключително доволен останах, когато слагайки часовника – всички известия идваха само и единствено на него, като iPhone дори не светва. И обратно – щом го сваля, той се заключва и всички известия отиват само и единствено на смартфона. Все дребни, но помислени в детайли подробности, които правят впечатление.

Истината обаче е, че осъзнах колко много се свиква с Apple Watch, едва няколко месеца по-късно, когато го свалих от ръката си за няколко дни, за да изпробвам друга Bluetooth джаджа. Всеки усеща липсата на часовника си (особено ако е свикнал с него), но в моя случай липсата бе доста по-осезаема. Оказа се, че бях до болка свикнал с известията на китката си, с бързите отговори и дори с приемането на входящи повиквания. Признавам, че говоренето през Apple Watch изобщо не е това, което бих искал да бъде, но определено върши прекрасна работа, докато шофирам.

За щастие, раздялата ми с Apple Watch бе кратка и сега гледам на него, като на естествено продължение на моя iPhone. И не бих се разделил с него.

Не пропускай:  6.1 инчовият LCD iPhone, може да има версия с две СИМ карти

Apple Watch Series 1:

 • AMOLED дисплей 38мм / 42мм
 • 450 нита яркост
 • Force Touch
 • двуядрен Apple S1P чипсет
 • Bluetooth 4.0

Apple Watch Series 2:

 • AMOLED дисплей 38мм / 42мм
 • Force Touch
 • 1000 нита яркост (постига се само при автоматично регулиране на яркостта и при пряка слънчева светлина)
 • двуядрен Apple S2 чипсет
 • Bluetooth 4.0

Apple Watch Series 2 Nike+ версия:

 • два нови циферблата (само за Nike+ версията)
 • различни каишки (само за Nike+ версията)
 • предварително инсталирано Nike+ Run Club приложение (може да се инсталира на всеки Apple Watch)

Apple Watch Series 1 и Series 2 са прекрасни наследници на оригиналния Apple Watch.

Apple Watch Series 2 има по-голяма батерия, по-мощен и двуядрен чипсет, двойно по-ярък дисплей, вграден GPS и е водоустойчив. Чудесен избор за тези, които спортуват.

Apple обаче пуснаха и Apple Watch Series 1, който е наследява дизайна и батерията на оригиналния Apple Watch, но с по-мощен чипсет. Няма вграден GPS и не е водоустойчив, но пък е по-евтин и със сигурност е много подходящ за потребители като мен (такива, които не спортуват активно).

Без съмнение, новата WatchOS 3.0 прави всички модели Apple Watch още по-удобни при следене на известията и работата с приложенията. WatchOS 3.0 е много по-бърза, има по-логичен начин на работа (наподобява на iOS) и подобрява потребителсото изживяване.

В случай, че имате iPhone, Apple Watch е едно прекрасно допълнение към него. Щом свикнете с умния часовник, просто няма да искате да се разделите с него.

Видеото е заснето със съдействието на Citytel.bg. На сайта им, можете да видите актуалните цени на Apple Watch Series 1 и Series 2 38mm и Series 2 42mm.