Митове и легенди за LG Renoir

Здравейте приятели. Напоследък в интернет се появи доста информация за един от култовите модели на LG, а именно LG Renoir. Проблемът е, че информацията е противоречива. На доста места се споменават различни недостатъци на устройството, както и проблеми с определени негови функции. Само че след като ние самите тествахме този телефон, установихме, че не всичко изписано е вярно. И тъй като ние сме се зарекли да правим сайт, в който хората да намират истината за мобилните устройства, решихме да направим този Видео Съветник, който кръстихме “Митове и легенди за LG Renoir”.
След задълбочено изследване на различни мнения ние установихме, че най-популярните митове за LG Renoir са следните:
  1. E-mail клиентът не работи както трябва, а според някой колеги въобще не работи.
  2. Когато снимаш или плейваш видео на широк екран, телефонът прави безпричинни паузи.
  3. Телефонът не може да заснема видео на Slow Motion.
  4. За да ползваш YouTube трябва да си създадеш специален интернет профил.
  5. Музикалния плеър не работи добре.
  6. Браузъра не работи добре.
Дадохме си много зор и след дни на усилени тестове стигнахме до определени отговри. Ще ги подхванем малко в обратен ред
„Браузърът не работи добре”. Истината е, че браузърът си функционира нормално, но просто не е най-добрият, който сме виждали. Естествено, не може да го сравняваме със Safari на iPhone, но ако фабричният браузър не ви харесва, винаги може да си сложите Opera Mini и забравяте за всички проблеми.
„Музикалният плеър не работи добре”. Положението е същото като с браузъра – не е най-добрият на света, но си функционира нормално. Ние лично не можем да се сърдим на LG за това.

„За да ползваш YouTube трябва да си създадеш специален интернет профил”. Оказа се, че това не е така. Влизаш си в YouTube и си гледаш като пич

„Телефонът не може да заснема видео на Slow Motion”. Както ще видите в съветника, телефонът снима и плейва видеа както в slow, така и в fast motion. Освен това няма проблеми със снимането и плейването на видеа във всякакви резолюции (поне от тези, които телефонът поддържа).

„Когато снимаш или плейваш видео на широк екран телефонът прави безпричинни паузи”. По-горе отговорихме и на този упрек – всичко си функционира нормално.
– „E-mail клиентът не работи както трябва, а според някой колеги въобще не работи”. Тук е часът на истината: Да, много е зле. Просто не вярвахме една толкова стара и отработена услуга да я прецакат така, бая въображение си трябва… Цял ден го тествахме и четем за проблемите, които са имали с него други колеги. Към момента опитите да го вкараме в пътя продължават, но шанса за успех без фирмен ъпгрейд на софтуеъра е нищожен. На много места четохме, че започва да зарежда мейловете от най-стария към най-новия. Това е така, но ако беше само това, щеше да е слънце Истината е, че по принцип не работи като хората. Защото ако зареждаше само отзад напред и после си продължаваше нормално иди-дойди: ще седнеш и на WiFi ще се прекараш мейловете през тела, ще включиш опцията да ти сваля само тия които не са били сваляни и си готов. Обаче…. Закачихме един мейл с хиляда писма (1001). Тела може да сваля до 300 мейла на веднъж. Даваш Retrieve и сваля първите 300 (най-старите). После ги триеш, защото повече от 300 не побира Даваш пак Retrieve и очакваш да свали следващите 300. Обаче…. Той сваля 24, общо взето на произволен принцип Ти полудяваш… Даваш му пак Retrieve и той сваля… 2 мейла Ти продължаваш да полудяваш…. Даваш му пак Retrieve и…. тела казва, че повече мейлове нови нямаш! Вече си луд! Пращаш си 3-4 нови мейла, получаваш ги на пощата и пак даваш Retrieve и…. еми нямаш нови мейлове според тела
И така с 5-6 акаунта на най-различни сървъри, с най-различно количество мейли в тях .

Но все пак всеки си преценя колко му е важен мейл клиентът. Ако той ви интересува толкова, колкото проблемите с градската тоалетна в град Канар Чейз, Киргистан, то тогава LG Renoir може да се окаже вашият телефон.

Ето накратко какво имаме да ви кажем 🙂

Втора част: