Австралийски доклад твърди, че Huawei предоставят ключове за достъп на китайското правителство

Знаете новите Mate 20 и Mate 20 Pro… Знаете и P20 и P20 Pro от началото на годината, както и че всички те са произведени от Huawei. По-малко известен факт е, че Huawei са основен играч като доставчик на телекомуникационно оборудване. И докато Huawei се справят доста добре при смартфони, имат доста “ядове” при телекомуникационното оборудване…

От известно време насам, Huawei непрекъснато поемат удари според които, “не са удачен партньор при телекомуникационното оборудване”, в следствие на което вече не могат да участват в изграждането на 5G мрежите на мобилните оператори в Австралия (вижте повече тук).

Сега има още развитие по темата…

Доклад от Австралия твърди, че през последните две години е имало натиск от китайски шпиони, към служители на Huawei, за предоставяне на пароли за привилегирован достъп до мрежата. Не се споменава, за коя държава и кой мобилен оператор става въпрос. Не се уточнява и дали “натискът” е бил успешен или не.

Не пропускай:  [PR] Huawei пуска в България нови смарт часовници от серията Watch GT

Huawei отричат всякаква скрита дейност и коментират:

“Huawei категорично отрича, че някога са предоставили или са били помолени да предоставят информация за клиентите си, за което и да е правителство или организация. Компанията има безупречна киберсигурност”

чрез pocketnow