Батериите в смартфоните на Samsung ще издържат по-дълго

    Kevin Packingham, вицепрезидент Продуктови иновации в Samsung, е споделил със CNet, че целта на компанията през 2012 година е да се увери, че батерията на всеки смартфон, който доставят, ще издържи, докато потребителят си легне да спи. Това включва и потребителите, които усилено използват своите устройства през деня.

    Компанията ще постигне това, като слага по-големи батерии в своите устройства и като използва компоненти, които консумират по-малко енергия.

    Очакваме да видим какво са направили от Samsung във връзка с батериите в техните устройства по време на MWC, който ще се проведе след месец и половина.

    Вероятно компанията ще използва процесори и радио чипове, които консумират по-малко енергия, ще настрои радио чиповете да проверяват по-рядко за наличие на сигнал. OLED екраните консумират по-малко енергия от стандартните екрани. През следващите 12 месеца очакваме всички смартфони на Samsung да имат OLED екрани. Очакваме да видим OLED екрани не само в смартфоните на Samsung, но и в лаптопите и телевизорите, произведени от компанията.