Батерия с капацитет 6000 mAh на Realme е получила TUV сертификат

Устройства с много големи батерии (капацитет) в смартфони има от доста време. Повечето от тези устройства обаче, са били от непопулярни китайски производители. Често, въпросните батерии много бързо след първоначалната употреба, започват да се държат като батерии с наполовина по-малък капацитет. И докато това може да се обясни за “второкласен производител” на смартфони, то топ брандовете на пазара няма как да си позволят подобен проблем. Топ брандовете обикновено сертифицират батериите си, преди те да бъдат пуснати на пазара.

Realme са нов за България бранд, но очевидно работят в тази посока. Те вече имат 5000 mAh батерия в новия Realme 6i например. Освен това обаче, очевидно се канят да пуснат и смартфон с още по-голяма, 6000 mAh батерия. Информацията идва от gizchina, които са попаднали са сертификат за такава, 6000 mAh батерия на Realme.

Виж още:  Батерията на Redmi K40 може да издържи до 35 часа

Номерът на сертификата е BLP793 и показва 6000 mAh батерия на Realme. Всъщност, точният капацитет е 5860 mAh, което е долу-горе същото. Спекулира се, че батерията може би се подготвя за Narzo 6i смарфона на компанията, но вероятно по-късно ще я видим и в други техни устройства.