BBM, BBOS, BB10, Android, iOS и Windows Phone. Какво следва?

bbm-logo-white

BlackBerry продължават с промените. Не сме сигурни дали ще Ви харесат, но промени ще има. И така, какво следва?

На 29 август, 2017 година, BlackBerry са започнали миграционен процес, който ще позволи на техен стратегически партньор (Emtek), да лицензира и оперира BBM Consumer услугата за Android, iOS и Microsoft. BlackBerry от своя страна, ще продължат да притежават и оперират с BBM Enterprise service за всички платформи и BBM Consumer service за BBOS и BB10.

Може да Ви звучи като “не ме интересува”, но повярвайте, ако сте BlackBerry потребител – интересува Ви. Ето защо…

Разделянето на правата над BBM за различни платформи, оказва влияние и върху потребителите.

BBM Enterprise потребителите.

Единствената промяна при тях е, че няма да могат да мигрират своя BBM Enterprise акаунт, към BBM Consumer акаунт за Android, iOS и Microsoft устройствата, използвайки своето BBID.

BBM Consumer потребителите на BBOS и BB10.

В момента, потребителите използващи BBOS или BB10, могат да мигрират към Android, iOS или устройство на Microsoft, като използват собственото си BBID. Няма да могат обаче, да се върнат отново със същото BBID, към BBOS или BB10. А стане ли 25 септември и ако все още са с BBOS или BB10 устройство – няма да могат да мигрират с BBID-то си към Android, iOS или Windows Phone. Ще могат да мигрират само от едно BBOS/BB10 устройство към друго BBOS/BB10 устройство.

Не пропускай:  47 игри за Android с "троянец" в Play Store

BBM Consumer потребителите на Android, iOS или Microsoft смартфон.

В случай, че използвате BBM на смартфон с Android, iOS или Microsoft устройство, можете да продължите да използвате същото BBID, на друг смартфон с една от тези операционни системи. Няма начин обаче, да се върнете и да използвате този BBID, на смартфон с BBOS или BB10.

Това е положението. Важен ли е BBM акаунта, който използвате? Планирате ли, да сменяте платформата? Имате ли много контакти? А важни ли са?

Това са въпроси, за които е добре да отделите време и да си отговорите. Ситуацията допълнително може да се усложни, като се има предвид, че същата дилема стои и пред Вашите контакти…