BBM Meetings превръща месинджъра в мултиплатформена конферентна услуга

    BlackBerry пускат редица нови екстри, а и партньорства, фокусирани към корпоративните потребители, което е знак, че главният изпълнителен директор Джон Чен “знае какво прави”, когато става въпрос за обрат в посоката на развитие на компанията.

    Част от това е новата екстра в BBM (BlackBerry Messenger), насочена към корпорациите – BBM Meetings.

    BBM Meetings е цялостно решение за провеждане на аудио и видео конферентна връзка, от която ще могат да се възползват потребителите на почти всяка операционна системаAndroid, BB10, Windows PC и Mac. Версия на приложението ще бъде налична и за iOS в най-скоро време. Meetings позволява да стартирате или насрочите виртуална среща в движение от смартфона си, като поканените могат да получат “поканата” чрез BBM или дори електронна поща. “Срещитесе синхронизират автоматично в календарите на участниците, което е доста готин детайл.

    Всеки от поканените на “срещата” ще получи входящо обаждане за началото на събитието, след което ще трябва просто да отговори, като по този начин се заобиколи досадното набиране за добавяне на участници, PIN код и други в конферентните аудио или видео разговори. Присъствието може да бъде както от смартфона, така и от компютър, с опция за споделяне на екрана за презентиране на документ например.

    BBM Meetings могат да включват до 25 човека и са част от новия Enterprise Communicator пакет от услуги на компанията. Цената за момента е 12.50 щатски долара/потребител на месец за създателя на “срещата“, докато останалите участници могат да присъстват безплатно.