BBM Social Platform дава много полезни възможности на разработчиците

    Излизането на отваря множество възможности пред разработчиците на приложения. Добавянето на социални опции към вашето приложение, като използвате BBM Social Platform е доста лесно. Трябва да отбележим, че вече е стартирало 2011 BlackBerry Developer Challenge (състезание за BlackBerry разработчици). Малко по-късно през лятото ще започне приемането на приложения в категорията Most Addictive social app using the BBM Social Platform (Най-пристрастяващо социално приложение, използващо BBM Social Platform). Което означава, че ако използвате BBM Social Platform в своето приложение, можете да участвате с него в конкурса.

    В devblog.blackberry.com са описани някои от предимстват ана BBSM Social Platform, както и доста полезен пример, показващ как платформата може да подпомогне едно приложение. Едно от най-големите предимства на BBM Social Platform е възможността, която имат разработчиците, да достигнат до приятелите на потребителите. Хората вярват много повече на нещата, препоръчани от техен приятел, отколкото на анонимни ревюта и реклами. BBM Social Platform дава възможност на разработчиците да се възползват от това, за да увеличат много лесно и бързо своите потребители.
    И независимо дали искате да сложите социални възможности в своето приложение, има една опция, която всяко приложение трябва да има – Invite to Download (поканете някой да го свали). Тази опция е много лесна за имплементиране и може да има много голям ефект върху броя на потребителите, използващи дадено приложение. Няма причина разработчиците да не се възползват от нея. Идеята е много проста: Разработчикът слага бутон или опция в някое меню в своето приложение, която позволява на потребителя да покани свой приятел от BBM да свали приложението. Потребителят, когато реши, че харесва някое приложение, решава да сподели приложението със свои приятели и избира опцията „Invite to download”. След това, той трябва да избере с кои свои приятели от BBM иска да сподели приложението. Избраните потребители получават съобщение, уведомяващо ги, че даден техен приятел им е препоръчал даденото приложение. В съобщението е публикуван и линк, който ще отвори това приложение в BlackBerry App World, от където те могат бързо и лесно да свалят препоръчаното им приложение.