Best Buy кара клиентите, искащи iPad 2, да платят допълнително 109$

    iPad 2 стана доста голям хит. Apple не успява да осигури достатъчно голямо количество таблети по магазините и клиентите трудно успяват да си купят таблета. Попаднахме на информация, че Best Buy задържа продажбите на iPad 2. Изглежда, че Apple е разрешил на Best Buy да задържа продажбите на iPad 2 и да изчака бъдеща промоция.

    Според читател на CrunchGear, в момента единственият начин да купите iPad 2 от Best Buy е, ако решите да купите и защитен план (вероятно някаква застраховка на iPad 2) на стойност 109$.

    Ето какво споделя читателят:

    Вчера бях в Best Buy, докато моята приятелка си купуваше нов компютър и попитах дали имат в наличност iPad 2, отговориха ми, че нямат. Докато се разхождах из магазина забелязах поне 40.

    Намираха се над нивото на главата и бяха заключени, за това попитах за тях. Служител ми каза,че вече са продадени. Две минути по-късно мениджър се приближи към мен и ми каза, че единственият начин да получа iPad 2 е, ако купя Best Buy защита на стойност 109 долара.

    Казах, че това не ми изглежда правилно. Той ми каза да се опитам да намеря устройството някъде другаде и, че могат да правят каквото си искат. На кратко го купих само, за да разбера дали това е тяхната политика. Отидох в друг магазин и говорих с мениджъра и ми беше казано, че това не е политиката и не е трябвало да ме принуждават да я (застраховката) купя, за да мога да купя iPad. След като прочетох историята в CNN, исках да споделя с вас. Според моя опит, мисля, че сте прави за начина, по който разпространяват iPad. Благодаря за отделеното време. Ако имате нужда от още нещо, просто ме уведомете.

    Изглежда, че Apple силно се затруднява да осигури достатъчно количество таблети по магазините и клиентите успяват да изкупят всички таблети веднага след зареждането, но практиката на Best Buy е изнудване на потребителите. Все още Apple не е изразил своето становище за случилото се.

    Източник: www.intomobile.com