Излезе beta версия на приложението Facebook 2.0 за BlackBerry, включва Facebook Chat

    Излезе beta версия на приложението Facebook 2.0 за BlackBerry смартфони. Екипът, създал Facebook приложението е работил усилено, за да добави исканите възможности от потребителите във версия 2.0 . Във версия 2.0 интерфейсът на приложението е преработен и са включени някои нови възможности като Facebook Chat, нов контрол за навигация, лента за нотификации и показване на външни нотификации.

    Facebook Chat

    Вече можете да видите кои от вашите Facebook приятели са online и да си чатите с тях от вашето Facebook приложение или от унифицираната пощенска кутия на вашия BlackBerry смартфон. Във Facebook 2.0 за BlackBerry, продължавате да получавате нотификации, дори и да не използвате Facebook приложението, докато статусът ви е сложен да бъде online.


    Подобрени News Feed-ове

    Имате възможност да скролирате през вашите News Feed-ове без инцидентно да натискате „Like”. Можете да натиснете бутона “More” (+), за да харесате, не харесате или коментирате постовете на вашите приятели. Подобрената функционалност ви позволява да публикувате снимки на вашата стена (Wall), да добавяте ъпдейт, да проверявате Facebook Place от News Feed секцията.


    Нов контрол за навигация

    Преминахме от статична лента за навигация в приложението Facebook 2.0 за BlackBerry към drop-down контрол за навигация, който има възможност да поддържа и нови функции в бъдеще.


    Лента за нотификации

    Както и при Today View за BlackBerry 6 OS, лентата за нотификации предлага лесен достъп до нотификациите, съобщенията, запитванията от потребители и Facebook Chat от всяко място във Facebook приложението.


    Външни нотификации

    Не се налага да излизате от приложението Facebook за BlackBerry, за да видите какво е новото във вашето устройство. Можете да видите външните нотификации като получено ново email съобщение или BBM (BlackBerry Messenger) съобщение, без да се налага да излизате от Facebook приложението.

    Нов интерфейс на профила и преглед на информацията за профила

    Новият интерфейс на профила има табове Стена (Wall), Информация и Снимки. Вече имате възможност да виждате важна информация от Profile и Pages, като информация за контакта (рожден ден, роден град, семейно положение), неща, които човекът харесва, и неговите интереси.



    Можете да тествате Facebook приложението от BlackBerry Beta Zone. Първоначално beta версията на приложението ще бъде достъпна само за потребители на BlackBerry 6. Ще бъде добавена поддръжка за BlackBerry Device Software 4.6 и по-висока версия в следващи beta версии на Facebook 2.0 за BlackBerry. Официалната версия на Facebook приложението също ще включва поддръжка за BlackBerry Device Software 4.6 и по-висока версия.

    Източник: blogs.blackberry.com

    Update: Добавено е видео на приложението в раздел “Приложения”