Нова beta версия на Facebook 2.0 за BlackBerry включва поддръжка на OS 5.0 и някои подобрения

    Много потребители свалиха beta версията на Facebook 2.0 приложението за BlackBerry смартфони. Това е едно от най-харесваните приложения за BlackBerry смартфони. В BlackBerry Beta Zone е пусната нова beta версия на Facebook 2.0. Тя включва дълго чаканата поддръжка на BlackBerry Device Software v. 5.0.

    Какво е новото?

    Освен поддръжка на BlackBerry Device Software v. 5.0, са добавени и някои допълнителни възможности и подобрения в производителността.

    Подобрения във Facebook Chat

    Когато си чатите с някой приятел, ще знаете дали той пише в момента или не. Докато потребителят от другата страна пише, ще виждате съобщението „is typing a message”. Ще можете също така да филтрирате своите онлайн контакти, за да намерите бързо потребителя, когото търсите.


    Вижте общите приятели и списък с приятели

    Имате възможност да видите Общите приятели (Mutual Friends) и Списъка с приятели (Friends List) от Info таб-ът в Profiles. Mutual Friends списъкът показва кои потребители са ваши приятели и приятели на маркирания контакт. Можете да видите списъка с приятели в профила на ваш приятел, ако неговите настройки за сигурност го позволяват.


    Подобрена интеграция с BlackBerry приложенията

    Facebook 2.0 за BlackBerry смартфони има по-голяма интеграция с BlackBerry приложенията от преди. Можете да натиснете телефонни номера, email адреси, и др. показани в постове на стената, съобщения или в Info табът, и след това да изпълните респективното действие (да позвъните, да изпратите email съобщение, ..) или да запишете информацията в своето BlackBerry Contacts приложение.

    Подобрение в производителността

    Ето някои подобрение във Facebook 2.0 приложението за BlackBerry смартфони:

    – Подобрения при свързването във Facebook Chat
    – Курсорът не изчезва, докато скролирате през News Feeds
    – Последователни нотификации при доставяне на Chat съобщение
    – Подобрено време за зареждане на списъка с Online контактите

    За да свалите последната beta версия на Facebook 2.0 за BlackBerry смартфони, трябва да се регистрирате в BlackBerry Beta Zone. Могат да свалят и да тестват приложението само потребители на страните от този списък. За съжаление България не е включена в списъка. Ако много искате да тествате приложението, ще трябва да положите известни усилия.

    Източник: blogs.blackberry.com